FERRİT MIKNATISLAR

Ferrit Mıknatıslar veya Seramik Mıknatıslar, anahtarlar, hoparlörler, tutma mıknatısları ve elektrik motorları gibi yüksek hacimli uygulamalarda sıklıkla kullanılan düşük maliyetli mıknatıslardır. Korozyona ve manyetikliği gidermeye karşı mükemmel dirençleri nedeniyle de popülerdirler ve 300oC’ye kadar sıcaklıklarda çalışabilirler.

FERRİT MIKNATISLAR

Ferrit mıknatıslar, esas olarak SrO veya Fe2O3’den yapılmış kalıcı mıknatıslardır. Diğer kalıcı  mıknatıslarla karşılaştırıldığında, ferrit mıknatıslar sert ve kırılgandır ve daha düşük manyetik enerjiye sahiptir.

Bununla birlikte, ferrit mıknatıslar kolayca manyetikliği giderilmez, kolayca korozyona uğramaz ve basit üretim süreçlerine ve düşük fiyatlara sahiptir. Bu nedenle, ferrit mıknatıslar, tüm mıknatıs endüstrisinde en yüksek çıktıya sahiptir ve endüstriyel üretimde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Ferrit mıknatıs, ferromanyetizmaya sahip bir tür metal oksittir. Elektriksel özellikler açısından ferrit, metal ve alaşımlı manyetik malzemelere göre çok daha büyük bir dirence sahiptir ve daha yüksek dielektrik özelliklere sahiptir. Ferritin manyetik özellikleri de yüksek frekanslarda yüksek geçirgenlik gösterir. Bu nedenle, ferrit, yüksek frekans ve zayıf akım alanında yaygın olarak kullanılan metalik olmayan bir manyetik malzeme haline gelmiştir. Manyetik ferrik oksit ve bir veya daha fazla başka metal oksitten oluşan bileşik bir oksit olan metalik olmayan bir manyetik malzemedir. Manyetik kuvveti genellikle 800-1000 Gauss’tur ve genellikle ses kutuları, hoparlörler ve diğer ekipmanlarda kullanılır.

Ferrit Mıknatısların Yaygın Uygulamaları

Ferrit mıknatıslar, günümüzde mevcut olan en düşük maliyetli sert mıknatıslardır. Mükemmel oksidasyon direncine sahiptirler ve genellikle ek koruyucu kaplamalar veya yüzey işlemleri gerektirmezler. Her tür tüketici, ticari ve endüstriyel uygulama için ilk tercihtirler. Ferritler, buzdolaplarında, klimalarda, elektronik fırınlarda vb. kullanılan termal algılama anahtarlarında kullanılır. Ferritlerin manyetostriktif özelliği, alternatif bir manyetik alan uygulanarak bir ferrit çubuktan ultrasonik dalgaların üretilmesinde kullanılır. Ferritlerin yalıtım özelliği elektrik motorlarında kullanım alanı bulur; ayrıca hoparlörler, ön cam silecek motorları ve TV için düzeltme mıknatısları için düz halkalar olarak kullanılırlar. Bazı ferritler, yüksek dikdörtgen histerezis döngüsüne sahiptir, bu nedenle, dijital bilgilerin hızlı depolanması ve alınması için bilgisayar bellek sisteminin yapımında faydalıdırlar.

Ferrit mıknatısların yaygın uygulamaları şunları içerir:

  1. Okul Projeleri
  2. Hoparlörler
  3. Gitar Manyetikleri
  4. Girdap Akımı Cihazları
  5. Frenler & Kelepçeler
  6. Motorlar & Jeneratörler
  7. Anahtarlar
  8. Röleler
  9. Güvenlik Sistemleri
  10. Süpürme Mıknatısları
  11. Crafting Projeleri
  12. Model Yapımı
  13. Kendin Yap Ev Projeleri
  14. Bilim Deneyleri
  15. Sınıf Teşhirleri
  16. Mağaza Tabelaları
  17. Ofis Organizasyonu
  18. Ev Dekorasyonu
  19. Perakende Vitrinleri
  20. Kaldırma Makineleri
  21. Buzdolabı Mıknatısları
  22. Giysi
  23. Yazı Tahtaları
  24. Promosyon Hediyeleri

 

 

Feyza YALÇIN
Kimyager

 

KAYNAKLAR

https://www.oreilly.com/
https://www.stanfordmagnets.com/


Adresimiz

Ali Kuşçu Mahallesi, Yavuz Selim Caddesi, No: 50, Fatih/İstanbul

İletişim Bilgilerimiz


+90 212 621 23 40+90 212 621 23 59info@haliccevre.com

Sosyal Medya Hesaplarımız


Merhaba
1
Merhaba
Mesajınıza hafta içi 07:30 - 17:00 saatleri arasında dönüş yapılacaktır.