Ex-Proof Ölçümler Hakkında

Emisyon ve İmisyon Ölçümlerinde Yetkili Çevre Laboratuvarlarının Dikkatine

MELBES’e emisyon ve imisyon ölçümleri ile ilgili talep oluşturan bazı tesislerin, ölçümlerin ex-proof cihazlarla yapılması yönünde talepleri bulunmaktadır. Bu yöndeki talepler de başvuru esnasında ilgili alanın işaretlenmesi suretiyle alınmaktadır. Gelen bu taleplere de Sadece 17 Mayıs 2019 tarihli duyurumuza istinaden ex-proof cihazla ölçüm yapabileceği yönünde MELBES sitemine bildirimde bulunan laboratuvarlar arasında değerlendirme yapılarak atama yapılmaktadır.  Ancak yapılan incelemede MELBES’te ex-proof cihazla ölçüm yapabileceği yönünde işaretleme yapan çok kısıtlı sayıda laboratuvar olduğu tespit edilmiştir. Bu durumda da bu yöndeki talepler MELBES algoritması gereği sürekli aynı laboratuvarlara atanmaktadır.

Bu durumun önüne geçilebilmesi amacıyla; Merkezi Laboratuvar Belirleme Sisteminde (MELBES) ex-proof cihazlar ile ölçüm isteyen firmalara yapılacak iş atmalarında atanacak laboratuvarların belirlenmesi amacıyla, ex-proof örnekleme ve ölçüm cihazları olan laboratuvarların ex-proof özellikli ölçüm ve örnekleme cihazlarının ve cihaz ekipmanlarının listesi ile bu ekipmanların ex-proof özellikte olduğuna dair ATEX sertifikalarının 31.12.2020 tarihine kadar resmi yazı ile Bakanlığımıza ve mustafa.altundag@csb.gov.tr e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Ayrıca ex-proof ölçüm örnekleme cihazı olan laboratuvarların, ex-proof cihaz gerektiren ölçümlerin de atanması yönünde talepleri var ise MELBES ‘de ilgili alanı işaretlemeleri gerekmektedir. Bu tür ölçümleri yapabileceğini beyan eden laboratuvarlar ex-proof ölçüm ve numune almalarda iş güvenliği tedbirlerini ve ölçüm sürecini içeren çalışma talimatları oluşturmaları gerekmektedir.

Bilgilerinize önemle duyurulur…

 

Kaynak

https://lab.csb.gov.tr/


Adresimiz

Ali Kuşçu Mahallesi, Yavuz Selim Caddesi, No: 50, Fatih/İstanbul

İletişim Bilgilerimiz


+90 212 621 23 40+90 212 621 23 59info@haliccevre.com

Sosyal Medya Hesaplarımız


Merhaba
1
Merhaba
Mesajınıza hafta içi 07:30 - 17:00 saatleri arasında dönüş yapılacaktır.