RM/SRM Kullanım Anketinin Doldurulması

 24 Kasım 2022

Sertifikalı Referans Malzeme (SRM) kullanılması ölçüm kalitesinin artmasında önemli bir etkendir. Ancak SRM temininde yaşanan yüksek maliyet, temin süresinin uzunluğu ve temin güçlüğü bu malzemelerin gerektiği şekilde ve sıklıkta kullanımını engellemektedir. Öz kaynaklarımızı kullanarak yapılan bir SRM üretimi; kaynakların verimli kullanılması ile maliyetin düşürülmesi, Türkiye’de üretilen ürünlerinin kalitesinin belgelendirilmesi, karşılaştırılabilirlik, yenilikçiliğin teşvik edilmesi ve yetişmiş insan gücünün artırılmasını sağlayacaktır.

Paylaştığımız anket SRM üretimini ulusal imkânlarla gerçekleştirme amacına yönelik faaliyetlere veri oluşturmak amacıyla  hazırlandı. Derlenen bilgiler farklı alanlarda ihtiyaç duyulan referans malzemelerin ölçülebilir bir biçimde tespitini sağlayacak ve üçüncü bir kişi ya da kurumla paylaşılmayacaktır.  30 Kasım 2022 gününe kadar doldurulan anketler istatistiksel değerlendirmeye dâhil edilecek fakat anket sürekli açık tutulacaktır.

Bakanlıkça yetkili çevre laboratuvarların ankete katılım sağlamaları önem arz etmektedir. Anket sonuçlarınızı ume.crm@tubitak.gov.tr  ve gamze.yucel@csb.gov.tr adresine iletebilirsiniz.


Adresimiz

Ali Kuşçu Mahallesi, Yavuz Selim Caddesi, No: 50, Fatih/İstanbul

İletişim Bilgilerimiz


+90 212 621 23 40+90 212 621 23 59info@haliccevre.com

Sosyal Medya Hesaplarımız


Merhaba
1
Merhaba
Mesajınıza hafta içi 07:30 - 17:00 saatleri arasında dönüş yapılacaktır.