2023 Yılı T Organizasyonu Kapsamında

İçerik; 2023 yılı YT organizasyonu olarak; Çevre Referans Laboratuvarı – TÜÇEV – İZAYDAŞ arasında 20.09.2022 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde, TR 228 Atık su da Renk ve TR 229 Atık su da Cr+6 analizleri kapsamında turlar düzenlenecektir.

Daha önceden Çevre Referans Laboratuvarı – TÜÇEV – İZAYDAŞ organizasyonu ile düzenlenen TR 219 Renk ve TR 220 Cr+6 turlarından Z/Z’skoru uygun olmayan, Z/Z’ skoru hesaplanmayan Bakanlıkça yetkili laboratuvarların Madde 35 uzaktan denetim amaçlı İZAYDAŞ ile birlikte koordine edilecek TR 228 ve TR 229 turlarına katılmaları zorunludur.

Gerçekleşen Turlarda değerlendirme;

Madde 35 (2) Bakanlıkça düzenlenen veya katılması zorunlu tutulan yeterlik/karşılaştırma testinde, test sonucu kabul edilebilir sınırların dışında olan laboratuvar, altı ay süre içerisinde ikinci kez yeterlik/karşılaştırma testine katılım sağlar. Sonuçların ikinci kez de kabul edilebilir sınırların dışında çıkması halinde, altı ay süre içerisinde üçüncü kez yeterlik/karşılaştırma testine katılım sağlanır. Bu süreç sonunda olumlu sonuç alamayan laboratuvarların kapsam veya parametreleri Bakanlıkça askıya alınır katılmakla zorunludur.” hükmü gereği uygulanacaktır.

Söz konusu Yeterlilik Test turuna dair süreç ile yeterlilik test ücretleri, tur tarihi ve başvuru koşulları Yeterlilik Test Organizatörü İZAYDAŞ tarafından hazırlanan programda detaylandırılmıştır.   

İletişim-bilgi: www.izaydas.com.tr;  e-mail:yeterlilik@izaydas.com.tr
     

 

Yeterlilik Test Çevrim süreci boyunca İZAYDAŞ tarafından sunulan program çerçevesinde hareket edilecek olup, laboratuvarların uymakla zorunlu oldukları yükümlülükler için, 30 Eylül 2022 tarihinde Bakanlık resmi web adresinde yer alan Uzaktan Denetim Kapsamında YT/LAK Testleri Hakkında Duyuru dikkate alınacaktır.

 İlgililerin Dikkatine


Adresimiz

Ali Kuşçu Mahallesi, Yavuz Selim Caddesi, No: 50, Fatih/İstanbul

İletişim Bilgilerimiz


+90 212 621 23 40+90 212 621 23 59info@haliccevre.com

Sosyal Medya Hesaplarımız


Merhaba
1
Merhaba
Mesajınıza hafta içi 07:30 - 17:00 saatleri arasında dönüş yapılacaktır.